Solutions Architect

 

Arbetsbeskrivning 
Rollen som Solution Architect är en betydande nyckelroll inom Business Services med inriktning på hela lösningen mot kunden. Du arbetar mycket nära kundens verksamhet med ansvar för helhetsbilden, lösningar och dess arkitektur. Du kommer att samarbeta med projektledare och andra verksamhetsspecialister. 

Som Solution Architect skall du vara mycket insatt i bankflödena och de system som integrerar i dessa flöden. Du kommer arbeta med olika system och tekniska plattformar i olika projekt. I rollen kommer du arbeta med att designa, analysera och definiera krav utifrån kundspecifika utvecklingsbehov eller integrationskrav. Du kommer mestadels att arbeta i projekt hos kunderna. Projektens storlek och längd kommer att variera.

Informationsteknik

Din profil 
Vi söker dig med djup strategisk och organisatorisk förståelse och förmåga. Du har mycket goda ledaregenskaper och har lätt för att få andra entusiasmerade och engagerade. Du är duktig på att analysera och lösa problem och är en ”doer”. Vi lägger största vikt vid att du som person har en positiv inställning, är målinriktad och håller högsta kvalitet i allt du gör. 

För att vara framgångsrik i rollen bör du ha: 
• akademisk examen inom it och/eller ekonomi 
• mångårig erfarenhet från liknande roll inom bank och finans 
• mycket goda kunskaper/erfarenhet från fondverksamhet 
• stort teknikintresse och förstår vikten av system för kundnyttan 
• flytande svenska och engelska i tal och skrift 

Är du rätt person kan vi erbjuda en position där du får vara med och bygga upp något helt nytt inom Tieto. Du kommer att erbjudas goda utvecklingsmöjligheter och du får möjlighet att arbeta tillsammans med väletablerade och namnkunniga aktörer inom kapitalmarknaden. Du kommer att arbeta med en marknadsledande produkter i mycket spännande projekt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0