Testledare

 

Arbetsbeskrivning 
Tjänsten som testledare innebär att arbeta med kvalitetssäkring av systemet TCM. En stor del av arbetet som testledare går ut på planering och utveckling av testfall för att få den bästa möjliga testtäckningen. Här planeras för vad som behövs testas i en release till kund. Testledaren ansvar även för vilka testfall som behövs tas fram, hur lång tid det tar att genomföra testfallen och äskande av resurser för att kunna genomföra testfasen inom planerad tid. 

Arbetet innefattar både automatiserade tester samt manuella där man tillsammans med ett testteam genomför testningen. 

Efter genomförd testperiod är det testledaren som ansvarar för att testrapport och release notes tas fram och kommuniceras med kunden. 

Testledaren blir också ansvarig för att ta emot defektrapporter från ett eller flera implementeringsprojekt och sedan granska och klassificera defekterna. 

Som testledare på TCM är du ofta ute hos kund och du har alltid mycket kundkontakt. Det är du som intygar att testerna genomförts enligt plan. Det krävs även att man har integritet och är trovärdig i kommunikationen vad gäller t.ex. defekthantering. 

Din profil 
För att passa i rollen bör du ha cirka 5 års erfarenhet av testledning och gärna även ha arbetat med databasapplikationer. Det är mycket meriterande om du har arbetat inom bank eller finansbranschen och är intresserad av fondverksamhet. Självklart bör du brinna för testledning och utveckling av tester och testprocesser. 

För rollen som testledare bör man ha god kunskap och erfarenhet av: 
•Funktionstest 
•Systemtest 
•Integration 

Önskemål är även att du har kunskap inom testfallsutveckling, testverktyg (exempelvis Lab View, Mercury, HP Vee; TTCN3 etc) och testprocesser (exempelvis SCRUM, ISTQB/ISEB, Daily Test). 

Som person är du verbal och har lätt att inge förtroende. Du är noggrann och driven och van att arbeta självständigt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0